Bøger om Kaj Munk
-
ALDRIG SKAL DANMARK DØ
Den 9. april er det 75 år siden, at Danmark blev besat. I 1940 skrev Kaj Munk tolv månedsdigte til Berlingske Aftenavis. For første gang siden krigen genudgives avisdigtene. Per Stig Møller har erfaret, at de giver væsentlig indsigt i den danske censurs virke og væsen.
-
Christianity and Resistance in the 20th Century
From Kaj Munk and Dietrich Bonhoeffer to Desmond Tutu.
-
Et spark til himlens dør
En teologisk gennemgang af »Ordet« og skuespillets sammenhæng med »En Almanakhistorie«
-
Freedom of the Press On Censorship, Self-censorship, and Press Ethics
-
Kaj Munk og Lolland
Vil man forstå Kaj Munk, præsten og dramatikeren, der som en hvirvelstorm for hen over Danmark fra sidst i tyverne, til han blev dræbt af den tyske besættelsesmagt under Anden Verdenskrig, er det en fordel at kende til hans barndom og opvækst. Det er det, denne bog vil medvirke til.
-
Kaj Munk og Tyskland Teater og politik
I denne bog fortælles om den unge Kaj Munks betagelse af Tyskland og tysk teater, fra hans rejser i den inflationsplagede Weimarrepublik til Hitlertiden og hans forhold til Anden Verdenskrig og det nazistiske Tysklands besættelse af Danmark.
-
Kaj Munk og teologien
Kaj Munk var en central person i dansk åndsliv i 1930´erne og de første år af besættelsen, en person med mange facetter, men i dag er han mest kendt for sin dramatik (specielt Ordet), sin modstand imod den tyske besættelse og sin voldsomme død (myrdet af en SS-gruppe under Anden Verdenskrig).
-
Kaj Munk – Manden og Væket
I dag tænker vi ofte kun på Kaj Munk som dramatiker og modstandsikon, men han var også meget andet: Lyriker, præst, samfundsdebattør m.m. Denne bog forsøger at tegne et bredt billede af Kaj Munk, og gør det dels ved korte præsentationer og dels ved Kaj Munks egne tekster.
-
Kaj Munk: „Jeg beder virkelig meget undskylde …“
Svend Aage Nielsens bog belyser Kaj Munks liv gennem barndom, ungdom og manddom ud fra ukendte og kendte kilder. Dens titel sætter fokus på det aktuelle emne: Kilder til jødehadet i den kristne tradition. Både som digter og præst sætter Kaj Munk et modigt opgør ind mod nazismens jødehad, men som påvirket af traditioner i kristenheden giver han jødehadet mund og mæle i sin dramatik, som i Pilatus og De Herrer Dommere.
-
Kaj Munks dramatik i teaterhistorisk optik
Kaj Munks ideologiske placering har tiltrukket sig overdreven opmærksomhed på bekostning af hans litterære forfatterskab. Kaj Munks dramatik i teaterhistorisk optik sætter spotlys på Munk som dramatiker og revurderer den gængse opfattelse af hans indsats under udfoldelse af et bredt teaterhistorisk perspektiv.
-
Kaj Munks inferno
Denne bog prøver at følge Kaj Munks politiske udvikling, som især kom til udtryk i avisartikler i Jyllands Posten og andre aviser. Man kan læse et udvalg af hans artikler fra hele perioden frem til mordet i 1944. Efter hver artikel har forfatteren kommenteret, så det er nemmere at forstå baggrunde og meninger i dag.
-
Vedersø Lolland Retur
Her er tale om en Kaj Munk-antologi med en række spændende artikler med opdaterede analyser af hans forfatterskab på basis af originalmanuskripter fra Kaj Munk Forskningscentret.
-
„Der skal komme en stor fredens dag engang“
Kaj Munks historie kan ikke læses uden et vist kendskab til den samtid, han var en del af. Derfor supplerer i denne bog såvel dansk historie som træk af den europæiske historie beretningen om Kaj Munk.
Søg efter publikationer
Gå til AAU's forskningsportal VBN for at søge efter publikationer